Суд наклав арешт на 6 кораблів, які вивозили херсонське зерно через Крим

Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на шість кораблів, які здійснювали рейси до портів тимчасово окупованого Кримського півострова. Встановлено, що на цих суднах вивозилося викрадене на територіях Херсонської та Запорізької областей зерно.

Як повідомляють в Офісі Генерального прокурора та прокуратурі АР Крим та міста Севастополя, йдеться про кораблі «Амур-2501», «Александр Грин», «М. Андреев», «Федор», «Св. Константин» та «Капитан Корчин». Усі судна ходили під прапором терористичної країни.

«Встановлено, що судна … здійснюють систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту, переправляючи українське зерно до третіх країн. Таким чином, півострів Крим використовується РФ як плацдарм для незаконного перевезення зерна, викраденого з тимчасово окупованих територій України», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з липня 2014 року Україна припинила функціонування усіх портів тимчасово окупованого Криму, їх було закрито для міжнародного судноплавства. Захід суден під іноземними прапорами до цих портів кваліфікується як зазіхання на державний суверенітет України та порушення норм національного законодавства.

Оператори, судновласники та капітани таких кораблів, відповідно, мають понести покарання. Згідно з частиною 2 статті 332-1 Кримінального кодексу України «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища» винним загрожує до 5 років ув'язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Нагадаємо, СБУ заблокувала ще дві ботоферми, які працювали в Одеській та Київській областях.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER