СБУ оголосила підозру Кадирову

Голові Чеченської Республіки РФ Рамзану Кадирову та двом його поплічникам Даніілу Мартинову та Хусейну Межидову оголошено підозру у вчиненні воєнних злочинів на території України за час вторгнення РФ. Кадиров у відповідь виявив бажання "прийти і розібратися".

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що Мартинов зокрема керував захопленням Бородянського психоневрологічного інтернату, де 5 березня у заручники було взято майже 500 осіб, серед яких понад 100 лежачих хворих.

Водночас за наказом Межидова у період з 25 лютого по 13 березня відбулося незаконне захоплення у заручники та утримування у підвалах багатоповерхівок майже двох сотень мешканців Гостомеля.

Тоді постраждали жінки, люди похилого віку та неповнолітні діти.

"Тих з полонених, хто, не витримавши нелюдських умов тримання (сирість, холод, нестача води, їжі та медикаментів), помирав, "хоронили" тут же, поблизу будинку", — зазначають в СБУ.

Межидов та Мартинов таким чином звинувачуються в утримуванні цивільних, порушенні правил поводження з цивільним населенням, використанні їх у якості "живого щита".

Встановлено, що сам Рамзан Кадиров керував розробкою та плануванням цих та інших військових операцій, що порушували закони та звичаї війни та призводили до жертв серед цивільного населення.

Голова Чеченської Республіки також звинувачується у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни й вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України.

Триває слідство для встановлення інших злочинів, вчинених фігурантами під час ведення бойових дій проти України.

Водночас Кадиров прокоментував звинувачення з боку СБУ. Як передають російські "Риа Новости", голова Чечні попросив визначити місце, куди з'явитися.

"Ми із задоволенням прийдемо і розберемося, хто злочинець, хто вбивця, а хто терорист", — сказав Кадиров.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення 377 дітей загинули від російської агресії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER