Росія може оголосити “референдум” на окупованих територіях до кінця тижня – Білий дім

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що згідно з інформацією американської сторони, Росія до кінця цього тижня може оголосити про проведення "референдумів" на окупованих територіях України.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на заяву Кірбі.

"Російське керівництво дало вказівку офіційним особам почати підготовку до проведення фіктивних референдумів. Ми насправді можемо побачити оголошення Росією першого або перших "референдумів" до кінця цього тижня", – сказав Кірбі.

Водночас Кірбі з посиланням на американську розвідку сказав, що російські чиновники в окупованих районах стурбовані тим, що місцеве населення не прийде на "референдуми". Щоб впоратися з цим, росіяни планують "обхідні шляхи для демонстрації успіху", сказав Кірбі, не надавши жодних подробиць.

Раніше можливою датою проведення "референдумів" називали єдиний день голосування в Росії — 11 вересня.

"Сполучені Штати та міжнародна спільнота дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися легітимними", — зазначив представник Білого дому.

Кірбі додав, що, на думку США, Росія маніпулюватиме результатами "голосування" та неправдиво стверджуватиме, що український народ хоче приєднатися до Росії.

"Буде критично важливо закликати та протистояти цій дезінформації в режимі реального часу", — сказав він, додавши, що згідно з американськими даними, чиновники РФ стурбовані потенційною низькою явкою на майбутніх "референдумах".

Нагадаємо, окупанти вперто хочуть купити лояльність мешканців Херсонської області.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER