Екс-голову КСУ Тупицького, який перебуває у розшуку і заочно арештований в Україні, помітили у Відні

Екс-голова Конституційного Суду Олександр Тупицький, якого в Україні оголосили в міжнародний розшук і заочно арештували, досі перебуває в Австрії.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на власні джерела.

13 серпня Тупицького помітили в центрі Відня.

За даними «Схем», 17 березня родина Тупицького ㅡ дружина Ольга та двоє дітей ㅡ виїхала на автомобілі BMW з України. Сам Тупицький того ж дня незаконно виїхав з України через пункт пропуску «Косино» в Закарпатській області.

Останні дані про його перетин кордону ㅡ це приліт із Туреччини 22 лютого. А втім, як зазначали розслідувачі «Схем», на фото, зроблених 24 березня, Тупицького помітили біля готелю Stefanie у Відні.

Зазначимо, що ексголові КСУ 59 років, тобто він призовного віку і підпадає під категорію осіб, яким наразі обмежена можливість виїхати за кордон.

У травні Тупицького оголосили в міжнародний розшук, а наприкінці липня Подільський суд Києва заочно обрав для нього запобіжний захід: тримання під вартою. Це дозволить прокурорам клопотати про екстрадицію Тупицького з Австрії.

Наприкінці травня секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що ексголова Конституційного Суду України Олександр Тупицький та низка інших суддів мали взяти участь у легітимізації президента-втікача Віктора Януковича після повномасштабного вторгнення рф. Секретар зазначив, що в Росії був проєкт повернення Януковича через юридичну процедуру, зокрема через суди.

На початку повномасштабного вторгнення Росії у ЗМІ з’являлася інформація, що Віктора Януковича привезли до Білорусі, щоб потім у захопленому Києві оголосити «президентом України». Тепер Данілов підтвердив, що такий план у РФ справді був.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER