Співзасновник шведського підрозділу Amnesty звільнився через незгоду зі звітом про ЗСУ

Співзасновник шведського підрозділу Amnesty International Пер Вестберг заявив, що залишає свою посаду через скандальний звіт організації про Збройні сили України.

Про це повідомляє УП з посиланням на Svenska Dagbladet та Expressen .

"Я є членом (організації, – ред.) вже майже шістдесят років. З важким серцем я через заяви Amnesty про війну в Україні закінчую свою довгу і плідну співпрацю", – заявив Вестберг.

Він додав, що на початку свого існування компанія працювала над звільненням політв'язнів, проте поступово розширила свій мандат.

Вестберг у 1963 році став засновником шведської філії Amnesty International. У 1976-1982 рр. був головним редактором найбільшої щоденної газети Швеції Dagens Nyheter. Вестберг також є членом комітету Нобелівської премії з літератури.

Нагадаємо, що 4 серпня Amnesty International опублікувала звіт, в якому йдеться про те, що присутність українських військових у житлових районах підвищує ризик для мирних жителів під час вторгнення Росії. Звіт організації обурив українців та світову спільноту, оскільки транслює наративи російської пропаганди і перекладає відповідальність за руйнування міст з агресора на постраждалу країну.

Пізніше стало відомо, що правозахисна організація використала свідчення людей із фільтраційних таборів і тюрем на тимчасово окупованих територіях, на яких, ймовірно, здійснювався тиск зі сторони російських окупантів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER