На півдні ЗСУ знищили 72 окупантів та низку техніки, включно з системами С-300

Збройні сили України на південному фронті протягом 6 серпня знищили 72 окупантів і низку одиниць російської військової техніки, зокрема системи С-300. Водночас росіяни без успіху намагалися вести штурмові дії.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Українська штурмова авіація із долученням тактичного бомбардувальника, винищувачів та гелікоптерів протягом доби завдала 9 ударів по 3-х опорних пунктах росіян, 4-х скупченнях ворога, озброєння та техніки, одному складу боєприпасів та радіолокаційній станції. А ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 200 вогневих завдань, зокрема й по силах ППО росіян.

Так, українські військові протягом доби знищили 72 окупантів 4 зенітно-ракетні системи С-300, зенітно-ракетний гарматний комплекс «Панцир-С1», гаубицю калібру 122 мм, безпілотник-розвідник, броньовану й автомобільну техніку, а також ще 1 польовий склад боєприпасів. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Окупанти намагалися вести штурмові дії в напрямку Васильків — Благодатне за підтримки броньованої техніки, проте успіхів не мали і з втратами відійшли.

Також росіяни літаками штурмової авіації та ударними гелікоптерами 8 разів атакували українські позиції та звільнені населені пункти в Баштанському і Миколаївському районах Миколаївщини, а також в Бериславському й Херсонському районах Херсонщини. Втрат немає.

За словами командування, на півдні ворог систематично застосовує наявні види озброєння по лінії зіткнення та в глибині оборони. У такий спосіб окупанти намагаються утримати зайняті позиції та не допустити відновлення наступу ЗСУ й звільнення тимчасово захоплених територій.

Нагадаємо, у Чорнобаївці ЗСУ знищили два командні пункти росіян — під удар потрапили «псковські» десантники.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER