Уряд хоче підключити до “зернового коридору” миколаївський порт – все залежить від безпеки

Міністерство інфраструктури України розглядає можливість підключити до експорту зерна через "зерновий коридор" морський торговельний порт Миколаєва, але все залежить від ситуації з безпекою в регіоні.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Незабаром ми перейдемо до консультацій. Ми дуже хочемо зробити це (відвантаження українського зерна – ред.) з портом "Миколаїв" – це дуже важливо. Цей порт, з огляду на те, що там зараз точаться бойові дії, до першого етапу не увійшов. Але ми нічого не забуваємо і будемо над цим працювати", – сказав міністр.

За словами Кубракова, зараз до вивезення зерна готові два порти – в Одесі та Чорноморську. Протягом тижня роботу відновить і Південний порт.

"Вже цього тижня ми як відправлятимемо судна, так і чекатимемо судна, які заходитимуть до цих портів. До кінця тижня ми сподіваємося, що порт "Південний" буде теж готовий", – додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 1 серпня, вперше з початку повномасштабної війни судно з українським зерном вийшло з Одеського порту.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER