У Миколаєві депутати погодили перейменування вулиці Московської на Маріупольську

Депутати Миколаївської міської ради погодили перейменування вулиці Московської на вулицю Маріупольську.

Про це стало відомо під час проведення сесії міськради 28 липня.

Мер Олександр Сєнкевич пояснив, що після 24 лютого, коли росія відкрила всі свої карти і показала, що прийшла вбивати українців, в Миколаєві немає бути вулиць і інших назв, які якимось чином стосуються Росії.

"Росія визнала своїми діями, що вона весь цей час вбивала українців. Сьогодні наші кращі люди віддають своє життя за незалежність нашої держави та за свободу кожного з нас. Ми не маємо права мати в місті вулицю, яка якимось чином поєднана з назвою столиці держави-агресора, яка провадить війну проти нашого народу", – сказав міський голова.

Вибір нової назви мер пояснив тим, що Маріуполь став містом сили та спротиву російським загарбникам. Тим паче під час оборони цього міста загинула велика кількість бійців ЗСУ, Нацгвардї, разних бригад та об'єднань, зокрема і з Миколаєва. 

Таку пропозицію підтримали 39 депутатів.

Нагадаємо, що під час сьогоднішньої сесії голова вже забороненої «Партії Шарія» депутат Миколаївської міської ради Тетяна Кравчук відмовилася засудити лідера політсили Анатолія Шарія – проросійського блогера, якого підозрюють в держзраді.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER