Системи боротьби з дронами та пальне: країни НАТО підготували новий пакет військової допомоги

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що країни Альянсу передадуть Україні додатковий пакет військової допомоги, який включатиме системи боротьби з дронами, засоби зв’язку та пальне.

«Союзники продовжать надавати значну військову та фінансову допомогу. НАТО надасть комплексний пакет допомоги», – сказав він в інтерв'ю сербському ресурсу Kurir.

Він додав, що допомога країн НАТО буде включати засоби безпеки, пальне, медичне приладдя та захисні жилети, обладнання проти мін, хімічних та біологічних загроз, а також сотні портативних систем боротьби з дронами.

За його словами, у довгостроковій перспективі західні союзники допоможуть Україні перейти від радянської техніки до сучасного обладнання НАТО.

Нагадаємо, Німеччина почала поставку зенітних самохідних артилерійських установок Gepard в Україну. А Польща передала партію танків PT-91 Twardy.

 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER