Не зважаючи на російські обстріли Україна продовжить підготовку до запуску експорту зерна – міністр інфраструктури

Україна продовжить підготовку до запуску експорту аграрної продукції через Чорне море, пори те, що росії завдала ракетного удару по Одеському порту.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав, що ракетний удар російських військових вкотре "показав світу справжні наміри Росії". Саме тому українська сторона підписувала угоду "про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування" з ООН і Туреччиною, а не безпосередньо з росією.

"В останні місяці ракетні удари по об'єктах інфраструктури стали другою, а іноді навіть першою ціллю ворога. Кожен день десятки ракет направляються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив", — зазначив він.

Кубраков розповів, що ООН та українські союзники та партнери сподіваються, що Стамбульська ініціатива зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння.

"Як і завжди – ми довіряємо Військово-Морським Силам, ЗСУ і всім силам оборони, які готові давати відсіч окупантам. Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію рф, війна не закінчилася, як хтось собі вирішив. Але так само як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до "0" позицій – ми не відступимо від своєї цілі – розблокувати морські порти", — сказав міністр інфраструктури і додав, продовжується технічна підготовка до запуску експорту аграрної продукції з українських портів.

Нагадаємо, 22 липня представники України та росії у палаці Долмабахче в Стамбулі підписали угоду про створення механізму для експорту українського зерна із чорноморських портів.

Проте вже вранці 23 липня росіяни атакували Одеський морський торговий порт, де знаходилось зерно, крилатими ракетами типу "Калібр". Пізнаше стало відомо, що внаслідок влучання сталася пожежа в насосній станції і на щастя в саме сховище влучання не було. Під час обстрілу ніхто не постраждав. 

Раніше в Мінінфраструктури повідомляли, що стамбульську угоду щодо вивезення зерна можна достроково припинити у разі надзвичайних ситуацій, однак «це не буде в інтересах України»

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER