Зеленський закликає західних партнерів передавати системи ППО: Це значно дешевше, ніж підтримувати економіку

Західним партнерам набагато дешевше передати Україні засоби протиповітряної оборони, ніж щомісяця підтримувати її економіку з дефіцитом бюджету у 5 млрд дол. щомісяця.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal.

За його словами, отримані від США Himars, хоч і мають велике значення, проте їх замало, щоб Україна могла переламати ситуацію.

Президент наголосив, що найгострішою потребою України є системи протиповітряної оборони, які могли б перешкодити росії бити ракетами великої дальності по мирних містах за сотні кілометрів від лінії фронту.

Зеленський зазначив, що США та Німеччина пообіцяли, але ще не надали такі системи.

"Ці засоби протиповітряної оборони були б набагато дешевшими для США та Європи, ніж утримання на плаву української економіки з дефіцитом щомісячного бюджету в 5 млрд доларів", — сказав він.

За словами президента, з лютого Україну покинули понад шість мільйонів українців і більшість із них досі залишаються за межами країни, переважно в Європі.

"Чому економіка не працює? Тому, що люди за кордоном, жінки і діти. Жінка, яка повертається з дитиною, поки її чоловік бореться, має вийти на роботу. Але всі бояться відправляти дітей до школи через ракети", — зазначив президент.

Нагадаємо, росія вже використала понад 50% свого "високоточного" озброєння.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER