Росія вже використала понад 50% свого “високоточного” озброєння – розвідка

Представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький повідомив, що Росія вже використала більше ніж 50% високоточного озброєння, яке вона мала на початок війни.

Про це Вадим Скібіцький повідомив під час брифінгу, пише Укрінформ.

"Воєнна розвідка зробила певну оцінку стосовно високоточного озброєння, як заявляє рф – це системи «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування, Х-101, Х-155, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни»", — сказав Вадим Скібіцький.

За його словами, найбільше використано балістичних ракет до комплексу «Іскандер», і через те вж давно не було видно застосування цієї ракети. Можливо, після цього виступу вони «щось придумають», додав представник ГУР.

Водночас Скібіцький наголосив, що в Росії є дуже великі запаси старого радянського озброєння.

"Це і крилаті ракети – Х-22, які в тому числі двічі застосовувалися з території Білорусі та інші. Це  повний набір реактивних снарядів «Смерч», «Ураган», «Град», різного роду авіаційні бомби, все, що залишилося від радянського союзу", — сказав Вадим Скібіцький.

Представник ГУР зауважив, що запаси старих ракет дуже великі й підрахувати, скільки там залишилось, дуже складно.

"Вони використовують те, що у них є на арсеналах. Крім того, намагаються відновити виробництво високоточного озброєння»", — сказав Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, за 148 днів повномасштабної війни Росія в Україні вже втратила 38 850 військових, 1 704 танки, 710 БПЛА та 859 артилерійських систем.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER