Миколаївці допомагають, росіяни спамлять: Кім розповів, як “полюють” на корегувальників ворожого вогню

Після публічного заклику допомогти виловити навідників окупантів в Миколаївську обласну військову адміністрацію продовжують звертатися інформатори. Вони надають корисні дані і відмовляються від винагороди.

Про це голова ОВА Віталій Кім розповів у ефірі телемарафону.

Поки що інформація обробляється і перевіряється, тим паче, що окрім потрібних повідомлень трапляється спам від росіян і жартівників. 

"Ми обробляємо інформацію, буде готова за тиждень-два. Але скажу, що інформація йде. З тих, хто надсилає повідомлення, 80% і більше кажуть: "Нам не треба грошей, я ще можу й додати". Є там і жартів купа, і спаму з боку росіян. Але є корисна і правильна інформація. Ми її аналізуємо, структуруємо та будемо використовувати. Відповідні служби працюють", – сказав Кім.

Голова ОВА підтвердив, що Миколаїв таки закриють, але не раніше, ніж через тиждень. Це необхідно для вирішення завдань ЗСУ і боротьби з навідниками. 

"Є ДРГ, які приїхали сюди після 2014 року, після 2022 року. Але є люди, які, на жаль, вірять у російську пропаганду. Не можу сказати, як саме Служба відпрацьовує, але це ефективно", – уточнив Кім.

Він також додав, що у Миколаєві були шанувальники СРСР, але шанувальників "руского міра" після початку повномасштабного вторгнення практично не залишилося. Тим паче, що зараз російські окупанти збільшили кількість ударів по Миколаєву. 

На думку Віталія Кіма, росіяни тероризують містян, бо бояться успішного контрнаступу українських військових. 

"Наші Збройни Сили України мають успіх, вони просуваються, тренуються на Антонівському мосту, передають привіти. Вони зляться, стріляють у відповідь. Але з військовими нічого зробити не можуть, бо стріляють по цивільним об'єктам. Так їм легше пояснити, що там в ангарі з коровами у нас, наприклад, командний пункт", – сказав голова ОВА. 

Раніше Віталій Кім повідомляв, що у Миколаєві відомо вже про 18 ймовірних навідників та корегувальників ворожого вогню.

Нагадаємо, в ОВА опублікували інструкцію, як отримати 100 $ за інформацію про ворожих корегувальників.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER