Окупанти на Херсонщині не змогли підготувати до відкриття й десятої частини шкіл та дитсадків

Так звана «начальниця» фейкового «департаменту освіти й науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Тетяна Кузьміч каже про підготовку до відкриття 28 шкіл й 24 дитсадків, пише сайт "Мост".

Така кількість закладів повинна запрацювати в Херсонській області під патронатом окупантів.

Це – лише дуже мала частина освітніх закладів, які є на Херсонщині. Загалом в області працюють 457 шкіл, а стосовно дитячих садків, то в одному Херсоні їх понад 80. Тобто, якщо на початок навчального року вдасться таки відкрити 28 шкіл й 24 дитсадка, як колаборанти обіцяють зараз, то це буде повним провалом. Бо означатиме, що погодилася на колаборантство мізерна частина педагогів.

Відомо, що в самому Херсоні ймовірно відкриються лише п'ять шкіл.

Щодо наміру загарбників завезти на окуповану територію педагогів з росії, зокрема, з Дагестану, то є великі сумніви, що вчителі охоче поїдуть туди, де ведуться активні бойові дії.

Втім, ймовірно, що 2022-2023 навчальний рік почнеться на Херсонщині зовсім не так, як це планують окупанти. Якщо до початку навчального року ЗСУ звільнять область.

Нагадаємо, окупанти анонсували пропагандистську «абетку» для херсонських дітей.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER