Захисники відбили чергові штурми російських окупантів на трьох напрямках – Генштаб

Українські військовослужбовці знову дали відсіч російським загарбникам, коли ті хотіли провести штурмові дії на харківському, краматорському й бахмутському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зокрема, армія РФ намагалася штурмом просунутися на шляху Великі Проходи – Питомник на харківському напрямку, але успіху досягти не змогла.

Там окупанти обстріляли з артилерії райони Харкова, Питомника, Руської Лозової, Рубіжного, Чугуєва, Удів, Черкаських Тишків, Прудянки, Коробочкиного, Залимана й Малинівки. Ударили з авіації неподалік Верхнього Салтова й Ртищівки та провели розвідку безпілотником поблизу Рубіжного, Слатиного, Замулівки й Дементіївки.

На краматорському напрямку ворог вів штурм на шляху Лисичанський НПЗ – Івано-Дар’ївка. Однак захисники України завдали росіянам втрат і змусили їх відступити. 

Війська РФ здійснили авіаудари в районах Серебрянки і Спірного, провели артилерійські обстріли біля Сіверська, Григорівки й Івано-Дар’ївки та застосували БпЛА оперативно-тактичного рівня поблизу Роздолівки і Григорівки.

Спроба російських військових контратакувати в напрямку Сухий Ставок – Андріївка в Херсонській області теж провалилася.

Нагадаємо, за 148 днів повномасштабної війни Росія в Україні вже втратила 38 850 військових, 1 704 танки, 710 БПЛА та 859 артилерійських систем.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER