В ЄС хочуть скоротити споживання газу на 15%

Євросоюз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити споживання природного газу на 15% з наступного місяця через побоювання, що росія може припинити постачання палива найближчим часом.

Про це повідомляє Bloomberg.

 

У рамках плану «Економія газу для безпечної зими» комісія планує рекомендувати кроки, які включають скорочення опалення, а також ринкові заходи. Найбільша проблема ЄС цієї зими — забезпечити достатнє постачання газу для паливних печей та електрогенераторів.

 

Комісія пояснює це тим, що росія не відновить постачання в повному обсязі трубопроводом «Північний потік-1», який було закрито з початку цього місяця на ремонт.

 

Запланована ухвала надасть комісії право оголосити загальносоюзну тривогу, коли існує значний ризик серйозної нестачі пропозиції або різкого стрибка попиту. Цей захід вимагатиме схвалення з боку держав-членів, яке комісія може запросити вже наступного тижня під час екстреної наради міністрів енергетики.

Нагадаємо, в Німеччині заявили, що не зможуть перезимувати без російського газу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER