В Маріуполі окупанти постачають містянам неочищену воду з річки як питну

Жителі окупованого Маріуполя вимушені пити неочищену воду з річки, яку доставляють їм водовозами під виглядом питної.

Про це повідомляє радник мера міста Петро Андрющенко.

«В ході пропагандистської показухи окупанти кожен раз висвітлюють щось, що до того заперечують. Ніколи такого не було і от знов. На відео щодо святкування на кістках Дня металургу можна побачити, що воду в річки Кальчик набирають не тільки воду для тушіння пожарів, але й для водовозів, які потім її розвозять людям по місту», – зазначає радник мера.

За словами Андрющенко, воду з річки возять в якості питної, хоча її пити категорично заборонено навіть після кип’ятіння. Як доказ радник мера наводить фото, де видно, як набирають воду з річки.

Також Андрющенко прокоментував недавнє «свято», яке відбулося в Маріуполі під автоматами окупантів на День Металурга.

«Ну й щоб остаточно закрити питання «натовпу на свято». Безкоштовна роздача морозива та випічки дійсно спровокувало деякий натовп. Що в умовах Маріуполя – не диво. Такий він, “руський мир”. Відібрати все і через подачки знімати пропаганду «життя повернулось», – написав радник мера Маріуполя.

Нагадаємо, через «фільтраційні табори» російських окупантів пройшли більше мільйона українців.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER