У ЗСУ введуть уніфіковану жіночу військову форму

У жінок в українській армії зʼявиться уніфікована жіноча військова форма. Її розробкою займаються волонтери двох ініціативних груп.

Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на Міноборони.

Ідея виробництва жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від захисниць, які зараз воюють на передовій. Чоловічі розміри й фасони одягу не відповідають жіночим.

«Жінкам доводиться перешивати форму або пристосувати її булавками та тактичним ременем у польових умовах. Це незручно й нефункціонально», – зазначають ініціатори проєкту.

Першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисницям на безоплатній основі для того, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна й зручна.

Станом на сьогодні, близько 57 тисяч жінок, які служать у ЗСУ, використовують чоловічу форму, зокрема чоловічу спідню білизну та взуття великих розмірів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER