Російські ракети зруйнували автосалон та магазин сільгосптехніки у Миколаєві

В ніч з 17 на 18 липня Миколаїв знову зазнав масованого ракетного обстрілу з боку російських військ. Постраждали будівля автосалону та магазину сільгосптехніки. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.


Удар відбувся близько 3 години ночі. Ракети влучили між автосалоном та салоном з продажу сільгосптехніки в одному з районів міста. Інші влучання були по околицях міста.

Попередньо відомо, що жертв в результаті ракетної атаки немає. Директор автосалону розповів, що охоронець встиг сховатися в укритті. 

Відомо, що окупанти вчергове використали нетипові для такого застосування комплекси "С-300", які мають низьку точність та завдають великих збитків. Вночі пролунало щонайменше десять потужних вибухів. 

Прес-офіцер військової комендатури оборони Миколаєва Дмитро Плетенчук заявив, що росіяни намагаються завдати місту якомога більших збитків та жертв серед цивільних. 

"По факту вони руйнують інфраструктуру міста – раз, виробничі підприємства – два. Тому що ворог, використовуючи таким чином комплекси С-300, чудово розуміє, що похибка у цих ракет дуже велика – 500 метрів і більше. Звісно, вони розраховують на жертви серед мирного населення, розуміючи, що вони обов’язково будуть. Те, що їх немає станом на зараз, – це випадок", – сказав він. 

Також повідомляється, що вчора, 17 липня, протягом дня фіксували обстріли сіл Лимани та Українка Галицинівської громади. Влучення переважно по відкритих територіях. Постраждалих немає.

Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень також уточнюється.

Нагадаємо, вночі 17 липня у Миколаєві пролунало більше 10 вибухів. Масований обстріл спричинив великі пожежі на двох підприємствах.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER