На Миколаївщині 9 медзакладів можуть не отримати фінансування НСЗУ

 

Вже 7-й місяць поспіль пацієнти можуть безкоштовно отримувати у лікарнях послуги за програмою медичних гарантій. У цьому році медзакладам їх оплачує НСЗУ. Але деякі лікарні не могли виконати всі вимоги Національної служби здоров’я, тому зобов’язалися зробити це до 1 жовтня. Проте на Миколаївщині є лікарні, які ще цього не зробили.

Директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця повідомила, що деякі лікарні на момент контрактування з Національною службою здоров’я не мали усіх необхідних вимог для укладання договору, проте ці заклади повинні були виконати їх у встановлений термін.

– Ці лікарні зобов’язалися виконати їх протягом 6 місяців, тобто забезпечити заклад необхідним обладнанням та кваліфікованими фахівцями. Заклади, які в термін не виконають відкладені вимоги, не отримають оплати за відповідним пакетом послуг, – повідомила Мар’яна Возниця.

Як пояснила представниця пресслужби НСЗУ Христина Петрик, для всіх лікарень дедлайн встановлений 1 жовтня.

– Керівники лікарень звітують, що планують виконати вимоги пізніше дедлайну. Терміни ні для кого не переносили. У звітах заклади подають статус і очікувану дату виконання, – каже Христина Петрик.

Директорка департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко каже, що НСЗУ буде призупиняти договори по тих пакетах, де відкладені вимоги не виконані.

– Протягом жовтня наш департамент моніторингу буде перевіряти виконання відкладених вимог (віддалено на основі поданих документів, або під час моніторингових візитів). Якщо на момент проведення перевірки буде виявлено, що лікарня не виконала вимоги, дія договору за даним пакетом може бути призупинена до моменту їх виконання, – повідомила директорка департаменту комунікацій НСЗУ.

За її інформацією, наразі триває перевірка виконання вимог, в тому числі і моніторингові візити у лікарні, які розпочались з 1-го жовтня.

Тетяна Бойко пояснює, що зараз медзаклади продовжують надавати безоплатні послуги пацієнтам за Програмою медичних гарантій. Якщо ж заклад не виконає вимог, то не зможе надавати пацієнтам безоплатні послуги, але хворі зможуть звернутися у іншу лікарню, яка виконала всі вимоги НСЗУ.

На Миколаївщині 2 лікарні ще виконують відкладені вимоги:

·         Казанківська ЦРЛ;

·         Новоодеська ЦРЛ.

За інформацією НСЗУ, дані про виконання вимог актуальні на 12 жовтня.

Казанківська ЦРЛ виконує вимогу щодо 2 лікарів-анестезіологів, які повинні працювати у лікарні. Запланована дата виконання – 30 жовтня 2020 року.

Новоодеська ЦРЛ запланувала придбання помпи для ентерального харчування та витратні матеріали для неї на 31 грудня 2020 року.

Ці лікарні виконують вимоги за пакетом “Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим і дітям”.

Також 9 лікарень Миколаївської області досі не виконали вимоги НСЗУ.

– Коли перший раз у НСЗУ проглядали документи, їх кількість була недостатньою для підтвердження виконання вимог. Скоріше за все, що закладу повідомили про це та попросили дослати документи. Може бути ситуація, що медзаклад їх дослав, але в НСЗУ їх ще не перевірили. Також лікарня могла дослати, проте їх все ще недостатньо, або ще не дослали нічого, –  пояснила директорка департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко.

Лікарні, які ще не дослали документи:

·         Снігурівська ЦРЛ;

·         Березанська ЦРЛ;

·         Березнегуватська ЦРЛ;

·         Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медцентр;

·         Доманівська ЦРЛ;

·         Врадіївська ЦРЛ;

·         Миколаївська обласна офтальмологічна лікарня;

·         Миколаївський обласний центр паліативної допомоги та інтегрованих послуг;

·         Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня

 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року. Освіта: Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER