Україна виграла найбільшу танкову битву з початку війни – NYT

Декількох тижневий бій у Вугледарі Донецької області став найбільшою танковою битвою України та Росії. Бій завершився поразкою окупантів.

Про це повідомляє The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

Обидві сторони застосовували в бою танки. Однак, російські загарбники просувалися колонами, в той час, як українці використовували маневровану оборону, завдаючи ударів здалеку або з укриттів. Російські танки потрапили у засідку і в результаті ворог не зміг захопити Вугледар.

«Протитанкові групи у посадках, озброєні американськими ракетами Javelin з інфрачервоним наведенням та українськими Stugna-P з лазерним наведенням, активували озброєння. Далі були готові артилерійські батареї. Ґрунтова дорога була очищена від мін, але всі поля навколо були засіяні ними, щоб спонукати росіян просуватися вперед і не дати танкам розвернутися, коли пастка закриється», – розповідає видання.

Підбита та знищена російська бронетехніка розкидана по всіх полях довкола міста. Росія втратила в бою щонайменше 130 бронетранспортерів та танків.

Нагадаємо, 79-а окрема десантно-штурмова бригада успішно бореться з російськими загарбниками поблизу Мар’їнки на Донеччині. На днях ворог намагався штурмувати позиції українських захисників, проте зазнав поразки.

війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER