Росії бракує сил на фронті і Україна може захопити ініціативу – Інститут вивчення війни

В Росії немає великих бойових резервів, які вона може використати у війні з Україною і таким чином змінити хід воєнних дій. Якщо західні партнери своєчасно і в потрібному об’ємі надаватимуть озброєння, ЗСУ повернуть ініціативу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

Нещодавно у своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський підкреслив, що Збройні Сили обороняють Бахмут, однак продовжать захищати місто не за будь-яку ціну. В той самий час українські військові готуються до контрнаступу.

Наразі Росія зосередила всі боєздатні частини на лінії зіткнення в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.

«Росія не має великих не задіяних боєготових резервів, які можна було б розгорнути і змінити хід боїв. Ці українські заяви узгоджуються з думкою ISW про те, що Україна здатна повернути собі ініціативу у війні у 2023 році за достатньої та своєчасної підтримки», – йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, 20 лютого, у Києві перебував президент США Джо Байден. Він погуляв столицею з президентом України Зеленським, а також виголосив промову, в якій сказав, що загарбницька війна Путіна прямує до поразки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER