Росія розпочала великий наступ на Луганщині – Інститут вивчення війни

Росіяни пішли у масштабний наступ в Луганській області. Протягом останнього тижня значно підвищилися темпи ворожих операцій на лінії Сватово-Кремінна.

Про це повідомили в ISW, передає Центр журналістських розслідувань.

Початок нового великого наступу російських загарбників не свідчить про гарантоване досягнення успіху. Наразі ініціатива на Луганському напрямку перебуває у ворога.

«Залучення суттєвих елементів щонайменше трьох великих дивізій армії РФ до операцій на цій ділянці вказує на те, що російський наступ розпочався, навіть якщо українські сили досі не дозволяють російським військам досягти значних успіхів», – йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Поки що російський наступ не досягнув максимальних темпів, оскільки не залучено частину 2-ї мотострілецької дивізії, яку ще  в січні перекинули з території Білорусі. В той самий час вичерпання наступальних можливостей у ворога створить хороші перспективи для контрнаступу ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони очікують наступ росіян у лютому. Збройні Сили України готуються до нового наступу російських військ, що може відбутися найближчим часом. Військові опрацьовують різні сценарії розвитку події.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER