В ЄС набуло чинності ембарго на російські нафтопродукти

Сьогодні, 5 лютого, почала діяти заборона на імпорт до країн Європейського Союзу нафтопродуктів з Російської Федерації. Зокрема, обмеження поширюються на бензин, гас, дизель, мазуту й нафту.

Про це повідомляє DW, передає Центр журналістських розслідувань.

Ембарго на російську нафту погодили ще у червні 2022 року. Однак, початок його дії відкладався. В кінцевому результаті країни ЄС прийняли рішення запровадити заборону з 5 лютого 2023 року.

Обмеження поки що не діятимуть в декількох країнах, серед яких Болгарія, Хорватія та Чехія. Вони можуть купувати російські нафтопродукти до кінця 2023 року.

Також відсьогодні набув чинності механізм встановлення граничної ціни на морські перевезення до третіх країн нафти з РФ. Було визначено поріг, нижче якого постачальники російської нафти можуть звільнятися від заборони транспортування нафтопродуктів морським шляхом.

Нагадаємо, міністри фінансів США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії  (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту. Мета – позбавити РФ  додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER