Посадовці Адміністрації морських портів України розікрали понад 90 млн грн

СБУ викрила посадовців Адміністрації морських портів України на розкраданні понад 90 млн грн. Йдеться про масштабну корупцію в Южненській філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України». До організації незаконної діяльності причетні колишній керівник філії держустанови і двоє його підлеглих.

Про це розповіли в СБУ:

"За даними слідства, у травні 2017 року чиновники уклали договір з комерційною структурою на виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту «Південний». При цьому вартість відповідних робіт була штучно завищена. Встановлено, що державні гроші були переведені на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам".

Таким чином з держпідприємства було виведено у тінь більше ніж 90 млн грн. Трьом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Зараз їм обирають запобіжний захід.

Нагадаємо, екскерівнику ГУ МВС в Херсонській області оголосили підозру в колаборантстві. Він сприяв встановленню окупаційної влади в Херсоні та підбурював колег з облради до співробітництва з ФСБ Росії.

Слідство встановило, що Валерій Літвін особисто зустрічався і надавав інформацію працівнику 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації ФСБ РФ Сергію Сініцину (позивний “Сибір”). А також схиляв до зустрічі з ним інших своїх колег.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER