СБУ викрила схеми розкрадання коштів на харчуванні українських військових

Правоохоронці виявили масштабні схеми розкрадання державних коштів, які були виділені на продовольче забезпечення Сил оборони. Замість закупівлі харчування учасники злочинної схеми переводили кошти на рахунки фірм, що не мали жодного відношення до продовольства.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Через злочинну схему вдалося «вивести у тінь» понад 119 мільйонів гривень.

«За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових. Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг», – розповіли в СБУ.

Двом керівникам  підприємства оголосили підозру в розкраданні майна, також розслідується причетність посадовців Міноборони до злочинної схеми.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд. гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».  Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER