У САП офіційно повідомили про викриття на хабарі заступника міністра розвитку громад Лозинського

На одержанні 400 тис. доларів США хабаря викрито заступника міністра розвитку громад Василя Лозинського. Кажуть, що він вчинив злочин разом з іншими людьми. Усіх їх зараз затримано та вже повідомлено про підозру.

 Про це розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурію 

"21 січня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів #САП детективи #НАБУ викрили заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України та інших членів організованої злочинної групи на одержанні 400 тис. доларів США неправомірної вигоди за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки".

Розповідають, що влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн на відновлення об‘єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення у зимовий період світлом, теплом і водопостачанням. Однак у межах слідства з’ясувалося, що низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів.

"Так, перебуваючи у змові з іншими особами, посадовці забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Натомість підприємці мали передати посадовцям за «перемогу» у тендерах 280 млн грн, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг".

Під час проведення обшуків в офісі підприємців було виявлено та вилучено 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США.

Нагадаємо, у Міністерстві інфраструктури відреагували на затримання заступника міністра розвитку громад та територій України через розкрадання бюджетних коштів. Василя Лозинського звільнять із посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надано Віце-премʼєр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER