Уряд Великобританії оголосив про потужний пакет військової допомоги для України

Невдовзі Україна отримає великий пакет допомоги від Великої Британії. У ньому буде, зокрема, рота танків типу Challanger 2 та вісім САУ AS90.

Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, пише Укрінформ:

«Сьогодні я можу оголосити про найбільший пакет військової допомоги на сьогодні для пришвидшення українського успіху», – сказав він.

До пакета також увійдуть 100 одиниць бронетехніки, включаючи БТР FV430 Bulldog, пакет для розмінування на 28 млн фунтів, десятки БПЛА, 100 тисяч артилерійських снарядів, сотні «вдосконалених ракет», включаючи Starstreak, а також запасні частини для сотні українських танків та бронемашин.

Бен Воллес також сказав, що частину танків та САУ Британія передасть зі своїх запасів, рештубуде куплено.

«Сьогоднішній пакет є великим збільшенням українських можливостей. Це означає, що вони можуть перейти від «існування» до «видворення росіян з української землі», – наголосив британський чиновник.

Нагадаємо, для України значну загрозу становлять ракети С-300 та С-400, які запускає Росія. Річ у тому, що це озброєння РФ виготовляє самостійно, тому запас їх великий. Натомість у ворога залишилось вкрай мало балістичних ракет.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER