Судмедексперта на Херсонщині судитимуть за держзраду

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно лікаря-судмедексперта Каховського відділення комунальної установи «Бюро судово-медичної експертизи» Херсонської облради за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року обвинувачений добровільно почав співпрацювати з окупантами та обійняв псевдопосаду так званого «исполняющего обязанности начальника государственного бюджетного учреждения здравоохранения Херсонской области «Бюро судебно-медицинской экспертизы».

Зайнявши псевдопосаду, він здійснив перереєстрацію комунальної установи в органах юстиції РФ та впроваджує стандарти проведення судово-медичних експертиз держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.

Нагадаємо, на Харківщині затримали інженера, який допомагав росіянам вивозити зерно.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER