На Одещині за 3600 доларів ухилянтів переправляли через кордон

Одеські прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення за кордон українських чоловіків призовного віку. Для ухилянтів така послуга коштувала 3600 доларів США.

Про це розповіли у Державній прикордонній службі України:

"Організатором «міграційної» схеми виявився багатодітний житель Одещини. Він гарантував чоловікам безперешкодний виїзд за межі України за наявністю, нібито, «законних» штампів про перетин державного кордону в документах. Для реалізації своїх злочинних планів ділок залучив 29-річного перевізника, аби швидше та якісніше виконувати роботу для своїх «клієнтів».

Міграційний шлях мав пролягати поза пунктами пропуску до Республіки Молдова, там ухилянтів повинен був зустрічати інший чоловік, який і отримував кошти за втечу за кордон.

"Правоохоронці встановили, що ухилянти знаходили пропозицію отримати «квиток безпечної мандрівки за кордон» у закритому телеграм-каналі. Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинна схема була викрита", – кажуть прикордонники.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру.

Додамо, у четвер, 5 січня, Приморський районний суд Одеси обрав заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Посадовця підозрюють в отриманні 27 тисяч доларів хабара від свого підлеглого.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER