Зрадницю Мезіну звільнили з посади заступниці голови Баштанської райради на десятий місяць повномасштабної війни

На Миколаївщині Баштанська районна рада звільнила підозрювану у колабораціонізмі заступницю голови Тетяну Мезіну за систематичне невиконання службових обов’язків. СБУ повідомило їй про підозру ще на початку травня, після того, як Мезіна допомагала окупантам схилити жителів Снігурівки до співпраці та організовувати псевдореферендум.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Рішення прийняли 21 грудня шляхом таємного голосування. “За” звільнення колаборантки проголосували всі 22 присутні депутати. Спочатку, як свідчить порядок денний, Тетяну Мезіну планували звільнити за “прогули без поважних причин”. Однак в ході сесії змінили формулювання на “систематичне невиконання посадових обов’язків”.

Як повідомили в коментарі Центру представники депутатського корпусу, рішенням для звільнення не могли вказати колабораціонізм, оскільки ще немає судового рішення – Мезіна і після втечі з Миколаївщини на окуповану частину Херсонщини залишається підозрюваною. Попередня спроба звільнити помічницю окупантів провалилася через нестачу голосів – дві депутатки від партії “ОПЗЖ” утрималися.

Зазначимо, що депутатського мандату Тетяну Мезіну досі не позбавили, оскільки за законом “Про статус депутатів місцевих рад” для цього треба обвинувальне рішення суду, припинення громадянства України або відкликання виборцями. Внести пропозицію про відкликання депутата за народною ініціативою можуть або місцева організація політичної партії, від якої обрано депутата, або виборці відповідного виборчого округу.

Нагадаємо, 15 квітня в окупованій Снігурівці Миколаївської області окупанти зібрали на площі перед міською радою до сотні мешканців та схиляли їх до вибору “правильної місцевої влади”. В цьому військовим Росії допомагала заступниця голови Баштанської райради Тетяна Мезіна.

За даними слідства, вона з 19 березня вела переговори з військовими РФ, які тимчасово окупували місто, та добровільно погодилася на співпрацю з ними. Незадовго до звільнення Снігурівки Мезіна разом з іншими представниками окупаційної влади втекла на лівобережну Херсонщину. За колабораційну діяльність Мезіній загрожує до 12 років ув'язнення.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER