Cтали відомі регіони, де найбільше порушують графіки відключень електроенергії

Державна інспекція енергетичного нагляду провела позапланові перевірки відключення електроенергії в регіонах України. Ряд обленерго систематично не дотримувалися тривалості відключень.

Результати перевірки оприлюднили на сайті уряду, передає Центр журналістських розслідувань.

«Лідерами щодо виявлених порушень є ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго», – розповіли в Кабінеті Міністрів.

Компанії застосовували стабілізаційні графіки не передбачені законодавством, не включали до графіку відключень об’єкти, що не входять до критичної інфраструктури, порушення тривалості перерв між графіками відключень.

Операторів зобов’язали усунути порушення до 31 грудня, інакше вони будуть притягнуті до відповідальності. При цьому подібні перевірки проводитимуть періодично до закінчення воєнного стану.

«Одні будинки можуть бути без світла по вісім, десять і більше годин, тоді як інші, інколи навіть навпроти, по вісім-десять годин зі світлом. Це питання справедливості для людей», – зазначив прем’єр-міністр.

Раніше повідомлялося, скільки кияни житимуть без світла. Після останньої атаки дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі Києва більша частина мешканців міста змушені жити практично без світла.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER