Ситуація дуже складна: скільки кияни житимуть без світла

Після останньої атаки дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі Києва більша частина мешканців міста змушені жити практично без світла.

Про це повідомив директор Центру енергетики Олександр Харченко, передає Центр журналістських розслідувань.

Від останнього удару постраждали підстанції, які забезпечували електроенергією Київ та прилеглі райони.

«Я не думаю, що хтось буде до 23 грудня без живлення, але є райони, де живлення може бути дві три години на добу. І, на жаль, більшого забезпечення протягом кількох днів, тижнів вони навряд чи зможуть отримати просто тому, що є суттєві пошкодження», – зазначив Харченко.

Наразі в Києві спостерігається дуже великий дефіцит електроенергії. Відновити живлення раніше, ніж за два тижні неможливо. Якщо кияни отримуватимуть світло хоча б годині на добу, це буде хорошим результатом.

Енергетикам поки що не вистачає достатньої кількості обладнання. Однак, повного блекауту не буде, адже за останній час Україна отримала достатньо досвіду, щоб запобігти такому розвитку подій.

Нагадаємо, громадянам України потрібно готуватися до нових атак російських військ по енергосистемі. Адже окупанти робитимуть усе, аби до новорічних свят залишити українців без світла.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER