Російські війська отримали від Ірану 250 безпілотників Shahed – Зеленський

Іран передав російським військам ще партію дронів-камікадзе, які використовувалися під час атаки на Україну в ніч на 19 грудня. Загалом Росія отримала від Ірану 250 безпілотників "Шахед".

Про це під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF) заявив президент України Володимир Зеленський.

Зокрема, глава держави зазначив, що сьогодні Росія атакувала Україну іранськими дронами з нової партії. Ворог випустив 34 дрони-камікадзе.

"Це "Шахеди" з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук – стільки всього "Шахедів" зараз отримано державою-терористом", – сказав він.

Зеленський підкреслив, що російські ракети та іранські дрони постійно застосовуються для ударів передусім по українській енергетиці.

Президент наголосив, що лише один нещодавній масований удар по Україні 16 грудня зачепив понад 20 мільйонів жителів. Внаслідок цього міста-мільйонники та більшість регіонів залишилися абсолютно без електрики. Загалом на вечір того дня були відключені від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Понад десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла.

Нагадаємо, 19 грудня сили та засоби Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищили 30 дронів-камікадзе Shahed-136/131, що запустили російські окупанти.

У повітряному просторі столиці було зафіксувано понад 20 безпілотників. Сили протиповітряної оборони знищили близько 15 "Шахедів".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER