Розробив “концепцію становлення “МНР”: на завкафедри одного з вишів Миколаєва чекає суд

У Миколаєві прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно завідувача кафедри одного з вишів міста, доктора наук державного управління і кандидата політичних наук, який звинувачується в державній зраді та підтримці держави-агресора. 

Про це повідомляє обласна прокуратура.

Так, за даними слідства, у квітні 2022 року обвинувачений, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, вступив у злочинну змову із представником головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ з метою надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

"У період з травня по червень 2022 року за завданням куратора він розробив концепцію перетворення "нової вільної Миколаївської області" з урахуванням специфіки регіону та прорахунків, які мали місце при створенні "ДНР/ЛНР", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в своєму "труді" під назвою "Коценпция становления независимого государства – Николаевской Народной Республики" зрадник визначив 11 головних пунктів, які необхідно запровадити, зокрема:

– створення "Николаевской народной республики" у межах Миколаївської області шляхом заяви про вихід з-під юрисдикції і державно-адміністративного складу України та оголошення "державної незалежності" як суб’єкту міжнародного права із власною "державною" символікою, "державною" мовою (російською) із окремим наголошенням на воєнно-політичному, економічному, соціально-гуманітарному й культурно-духовному союзі "МНР" із РФ на час "специальной военной операции";

– призупинення дії Конституції України та інших законодавчих актів, діяльність як державних, так і місцевих органів влади, усіх політичних партій з обов’язковим проведенням заходів щодо "тотальної денацифікації усіх сфер життєдіяльності МНР" із забороною будь-якої державної символіки України;

– створення на території "МНР" не передбачених українським законодавством органів державної влади, воєнізованих збройних формувань, правоохоронних органів, судового органу та визначення його діяльності поза українським правовим полем, у тому числі із застосуванням вищого ступеня відповідальності – смертної кари;

– перехід усіх українських земель, надр, водних ресурсів, майна, фінансових ресурсів у власність "МНР"; "націоналізації" банків з їх активами та державних підприємств;

– визначення грошової одиниці на території "МНР" – "рубль РФ" та єдиної з РФ банківсько-фінансової системи;

– реорганізація систем освіти й охорони здоров’я "по стандартам лучших образцов этих систем в РФ, с учётом местных особенностей", здійснення російською мовою освіти, яка "интегрируется в российское образовательное пространство", а також проведення соціальної політики та організації пенсійної системи "по стандартам РФ".

"Після цього "реформатор" отримав нове завдання щодо складання переліку необхідних управлінських посад та надання "надійних" кандидатів на їх зайняття, а також складання за його особистим підписом (в якості корінного мешканця м. Миколаєва), звернення до влади Росії "про готовність переважаючої правильно налаштованої частини миколаївців до від’єднання області від України та приєднання до братського народу Росії", – розповіли в прокуратурі.

Крім того, упродовж квітня-травня поточного року фігурант надавав інформацію щодо розташування Збройних Сил України та державних установ на території м. Миколаєва.

Проте 23 червня 2022 року протиправна діяльність чоловіка була припинена. Під час обшуку за місцем мешкання "реформатора" виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документацію та іншу переписку з представником держави – агресора.

Зазначається, що за клопотанням прокурора зловмиснику обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними видання "Новини N", мова йде про професора "Одеської юридичної академії" Сергія Шубіна.

Раніше повідомлялося, що Шубін на своїй сторінці у соцмережі поширює заборонену комуністичну символіку, а також пропагує російську мову та культуру.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER