В окупованому Мелітополі українські війська підірвали базу аналітиків ФСБ – Федоров

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області минулими вихідними Збройні сили України вразили пункт базування аналітиків ФСБ. Російські військові намагаються сховати свої підрозділи після ударів ЗСУ.

Про це під час брифінгу 12 грудня повідомив міський голова Іван Федеров.

"Ми бачимо, що їхня ППО не спрацювала (у вихідні – ред). І тепер в них паніка. Вони не розуміють, що робити. З вчорашнього ранку вони займаються переброскою своїх військових угруповань в інші місця, щоб намагатись сховати їх. Я б не казав, що вони тікають – вони передислоковуються", – заявив він.

Федоров уточнив, що Збройним силам України вдалося уразити три об’єкти російських окупантів на околицях Мелітополя та в самому місті. За його словами, десятки окупантів загинули, а близько 200 сотень – достаплені у шпиталі, у тому числі в тимчасово окупованому Криму.

"По-перше,  був знищений їхній блокпост, який розташований на відстані 20 км від Мелітополя. Новобогданівка є знаковим населеним пунктом, бо там є логістичний вузол росіян, через який вони перевозять залізничною дорогою свою техніку.  По-друге, була знищена радіолокаційна станція, за допомогою якої росіяни як відслідковували (цілі – ред.) своїми силами ППО, так і робити аеронавігацію.  По-третє, знищені росіяни у готельно-ресторанному комплексі на околицях Мелітополя, де постійно проживав підрозділ ФСБ, який відповідав за аналітику і ведення баз даних. На території цього комплексу також часто були осетини", – розповів мер Мелітополя.

Також Федоров наголосив, що в Мелітополі залишилося багато проукраїнськи налаштованих громадян, тому українським спецслужбам відомо про всі пересування окупантів.

Нагадаємо, 15 листопада в окупованому Мелітополі пролунав гучний вибух. Окупанти облаштували в гуртожитку училища своє лігво. Саме туди влучили ракетні снаряди.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER