Україна отримає перший мільярд євро в межах плану «Швидкого відновлення»

Євросоюз виділить Україні перший транш фінансової допомоги в рамках реалізації проєкту післявоєнного відновлення. В ЄС вважають, що розпочинати відбудову пошкодженої інфраструктури потрібно негайно.

Про це під час пресконференції повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає Центр журналістських розслідувань.

Частину виділених коштів спрямують на відновлення енергетичної інфраструктури, іншу – на повоєнну відбудову України.

«Відновлення будинків, доріг, інфраструктури, шкіл, лікарень – це щоденна робота, яку потрібно виконувати. Тому так важливо, щоб ми почали «Швидке відновлення» негайно. Це вбудовано у більший процес відбудови. Я рада, що ми можемо оголосити, що перший мільярд з «Швидкого відновлення» буде наданий… Тож робота може початись негайно», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії також наголосила, що Кремлю не вдасться залякати міжнародну спільноту й Україна таки стане членом Європейського Союзу.

Нагадаємо, ООН виділить 4 мільйони доларів на розмінування Миколаївщини. Область вважається найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами, залишеними окупантами.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER