На відновлення усіх зруйнованих об’єктів інфраструктури знадобиться декілька років – ДТЕК

Усунення пошкоджень енергетичної інфраструктури, що спричинили російські ракетні удари, може зайняти чимало часу. Точні терміни відновлення зруйнованих об’єктів стануть відомі лише після перемоги.

Про це розповіли в ДТЕК, передає Центр журналістських розслідувань.

Енергетичне обладнання в Україні й до ракетних атак було застарілим та давно потребувало модернізації, тому після завершення війни компанія ДТЕК не планує відновлювати абсолютно всі пошкоджені об’єкти інфраструктури.

Натомість головну увагу зосередять на створенні нових сучасних підстанцій. За словами керівника ДТЕК, на повне відновлення енергетичної інфраструктури знадобиться від одного року до двох, а можливо й більше.

«Потрібно зрозуміти, що ми хочемо робити: напевно, ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і нам потрібно буде будувати нове. Це наша можливість модернізувати енергосистему швидше, ніж ми планували минулого року», – розповів директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Нагадаємо, на відновлення енергетики Одеси знадобиться два-три місяці. Вчора вночі ворожі дрони завдали удару по енергетичній інфраструктурі Одеси. В результаті практично все місто та область залишилося без електропостачання.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER