Готують нову провокацію: росіяни завезли “Гради” на територію Запорізької АЕС

Російські війська на захопленій Запорізькій АЕС готують нову провокацію. Для цього на територію об'єкту завезли РСЗВ "Град".

Про це повідомляє "Енергоатом".

"Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблоку № 6, поряд із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі "захисні споруди" у таємному режимі, порушуючи всі умови щодо забезпечення ядерної та радіаційної безпеки", – зазначають у компанії.

На думку "Енергоатома", окупанти можуть готуватися до обстрілів протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчика ЗАЕС, користуючись "прикриттям" енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

"Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, що використовується загарбниками для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю та вибухівку; замінювали територію станції та під'їзні шляхи до неї", – йдеться у повідомленні.

На тлі можливої провокації "Енергоатом" звернувся до МАГАТЕ та всієї світової атомної спільноти і вкотре закликав створити зону безпеки всередині та навколо станції за її повної демілітаризації та деокупації.

Нагадаємо, російські загарбники можуть найближчим часом залишити територію Запорізької атомної електростанції. Про це свідчать численні публікації в пропагандистських ЗМІ. Однак, на території станції все ще багато військової техніки та вантажівок зі зброєю і вибухівкою.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER