Росіяни готуються покинути Запорізьку АЕС – Енергоатом

Російські загарбники можуть найближчим часом залишити територію Запорізької атомної електростанції. Про це свідчать численні публікації в пропагандистських ЗМІ. Однак, на території станції все ще багато військової техніки та вантажівок зі зброєю і вибухівкою.

Про це повідомив президент «Енергоатому» Петро Котін, передає Центр журналістських розслідувань.

Останніми тижнями з’явилися ознаки, що окупанти мають намір виїхати із Запорізької АЕС. Ймовірно, її передадуть під контроль МАГАТЕ.

«По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто би залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти», – зазначили в Енергоатомі.

Однак, ще рано говорити про те, що окупанти виїжджають з окупованої атомної електростанції. Скоріше лише готуються.

Нагадаємо, Євросоюз засуджує рішення Росії про приватизацію ЗАЕС і закликає посилити присутність МАГАТЕ на станції. Росія зобов'язана вивести свої війська та техніку з території ЗАЕС, а також передати контроль над нею Україні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER