На Житомирщині СБУ навідалася з обшуками до двох монастирів УПЦ Московського патріархату

На Житомирщині правоохоронці розпочали безпекові заходи у двох монастирях та скиті Української православної церкви Московського патраіархату.

Про це повідомляє Управління СБУ в Житомирській області.

"У Житомирській області тривають безпекові (контррозвідувальні) заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви. Цього разу заходи проводяться у Коростенському районі на території та у приміщеннях: Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії, скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета таких заходів – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі Української держави.

Правоохоронці спільно з представниками релігійних організацій проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, можливо, причетних до протиправної діяльності, та предметів, заборонених до обігу на території України.

Нагадаємо, в Закарпатській області правоохоронці навідалися з обшуками до одного з монастирів Московського патріархату. На території релігіозної установи було знайдено пропагандистську та ксенофобську літературу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER