У монастирі на Закарпатті черниці прославляли “руську землю” та закликали до “пробудження матінки-Русі” – СБУ

У Закарпатській областя правоохоронці навідалися з обшуками до одного з монастирів Московського патріархату. На території релігіозної установи було знайдено пропагандистську та ксенофобську літературу.

Про це повідомляє СБУ.

"Обшуки пройшли на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП). СБУ допитала понад 20 осіб, у тому числі з використанням поліграфа", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ знайшли на території монастиря російську пропагандистську літературу, а також книжки ксенофобського змісту. У брошурах заперечувалося існування України і наголошувалося на "об'єднанні" РФ, Білорусі та нашої держави.

"Попри заборону у монастирі під час молебнів прославляли російського патріарха Кирила, який "благословляв" російських солдатів убивати українців", – наголосили в спецслужбі.

Крім того, монастир навіть розробив пам'ятку з аргументами, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. За непокору погрожували "відсторонити від священства".

СБУ також виявила тексти пісень, в яких черниці прославляли "русскую землю" та закликали до "пробудження матушки-Руси".

Усі вилучені матеріали передали на експертизи.

Нагадаємо, правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER