В Миколаєві доведеться міняти всю систему водопостачання

Система водопостачання Миколаєва отримала суттєві пошкодження через використання солоної води. Адже від травня місто вимушене забезпечувати мешканців солоною водою з Бузького лиману.

Про це повідомив директор «Миколаївводоканал» Борис Дуденко, передає Центр журналістських розслідувань.

Через «морську воду» в Миколаєві доведеться замінити понад 250 кілометрів труб різного діаметру. При цьому збитки завдані системі водопостачання оцінюються в мільярди гривень.

«Відновлення водопостачання не зупинить процес корозії, який уже розпочався. Це шкода, яка завдана й уже невідворотна. Це не «заживе», – пояснили у водоканалі.

Варто додати, що до 12 квітня місто отримувало воду з Дніпра завдяки водогону з Херсонської області. Однак, окупанти підірвали водогін і Миколаїв залишився без води. Потрібно було терміново розв'язувати проблему і міська влада запустила постачання води з Бузького лиману. Солона вода швидко роз’їдає труби, через що в місті різко збільшилася кількість проривів.

Нагадаємо, стало відомо, коли повернуть воду до Миколаєва. Усі служби зараз працюють над тим, щоб в Миколаєві відновилося водопостачання. Ситуація не така складна, як здавалося спочатку.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER