Добровільно служив окупантам: повідомлено про підозру в держзраді колишньому меру Снігурівки

Містечко Снігурівка на Миколаївщині поступово повертається до життя. Окрім відновлення інфраструктури правоохоронці працюють над викриттям колаборантів, які співпрацювали з  ворогом. Одним зі зрадників виявився мер Снігурівки.

Про це повідомили в Управлінні СБУ в Миколаївській області, передає Центр журналістських розслідувань.

Ексмер добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації». До обов’язків колаборанта входила охорона важливих об’єктів економіки та забезпечення безпеки населення.

«Також зрадник займався організацією військового супроводу гуманітарних конвоїв та постачанням товарів на тимчасово окуповані території України», – йдеться в повідомленні СБУ.

За місцем проживання колишнього мера знайшли копію наказу про залучення до співпраці з окупантами, проросійські періодичні видання та інструкції як здобути громадянство Росії.

За колабораційну діяльність чиновнику заочно оголошено підозру. Наразі ексмер Снігурівки переховується на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, допомагала розквартировувати російських військових: на Миколаївщині затримали колаборантку. Служба безпеки України та ДБР продовжують викривати зрадників на звільнених територіях Миколаївщини та Херсонщини, які допомагали російським загарбникам.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER