Допомагала розквартировувати російських військових: на Миколаївщині затримали колаборантку

Служба безпеки України та ДБР продовжують викривати зрадників на звільнених територіях Миколаївщини та Херсонщини, які допомагали російським загарбникам. Ще одну зрадницю викрили в містечку Снігурівка Миколаївської області.

Про це повідомляє СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Одразу після початку вторгнення жителька Снігурівки приєдналася до лав ворога й обійняла посаду так званого керівника «отдела жилищно-коммунального хозяйства». До основних обов’язків колаборантки входило ведення обліку житлового фонду в місті.

«Таким чином вона визначала придатність будівель до «розквартирування» представників окупаційних угруповань країни-агресора. Також вона контролювала кошторис витрат на відновлення інфраструктурних споруд, які ворог використовував для базування власних підрозділів», – розповіли в СБУ.

В основному це були будинки місцевих жителів, які покинули Снігурівку та переїхали у більш безпечні місця. Після де окупації міста колаборантка намагалася «залягти на дно», проте правоохоронці швидко викрили зрадницю.

За співпрацю з ворогом жінці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, колаборанти та поліція покинули окуповані Олешки на Херсонщині. Росіяни вивезли всіх колаборантів з тимчасово окупованого міста Олешки в Херсонській області. Разом зі зрадниками населений пункт покинули і їхні родичі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER