Росія готувалася до «чисток» в Україні – британські експерти

В Кремлі розраховували, що після блискавичного нападу українські чиновники злякаються та втечуть за кордон, а суспільство не чинитиме опору російському вторгненню. Проте, плани РФ виявилися далекими від реальності.

Про це йдеться в доповіді британського Королівського об’єднаного інституту збройних сил, передає Центр журналістських розслідувань.

На українців, які б не погоджувалися з окупаційною владою, чекали тортури та вбивства. Населення України планували поділити на  4 категорії: нейтральні, нелояльні, повністю лояльні та непримиренні.

Непримиренних українців мали зразу вбити, нелояльні підлягали залякуванню та переконанню. Нейтральних мешканців України передбачалося схилити до співробітництва.

На думку британських експертів, в планах Росії було швидке захоплення українських територій – всього за 10 днів. Однак, наміри провалилися через погану підготовку солдатів та надзвичайну секретність. Повністю анексія України могла б відбутися до 22 серпня, якби не шалений спротив Збройних Сил України та простих українців.

І хоча співвідношення російських та українських сил становило 12 до 1, це не допомогло окупантам досягнути поставлених цілей, адже не вистачило підготовки на тактичному рівні.

Нагадаємо, українські консульства в шести країнах отримали закривавлені посилки. Слідом за консульством України в Іспанії підозрілі пакунки надійшли в дипломатичні установи у Хорватії, Італії, Австрії, Нідерландах, Польщі та Угорщині.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER