Вибух біля посольства України в Мадриді: ще дві дипустанови за кордоном отримали листи з погрозами

Після інциденту в Мадриді, що стався 30 листопада, ще два посольства України отримали листи з "дуже конкретними погрозами". Мова йде про цілеспрямовану та широкомасштабну кампанію проти України за кордоном.

Про це в межах засідання Ради міністрів ОБСЄ в польському Лодзі заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Так, коментуючи вибух біля посольства України в Мадриді, він сказав:

"Це однозначно нова форма терору. Ми спільно з іспанською владою дуже активно працюємо над тим, щоб встановити, хто за цим стоїть. Сталися й інші тривожні події, не пов’язані з вибухівкою, проте з надсиланням у посольства України "дуже конкретних погроз".

Уточнити більш детальну інформацію Кулеба не зміг та пообіцяв, що МЗС незабаром вийде з офіційним коментарем із цього приводу.

Він додав, що вже є попередні здогадки, хто за цим стоїть, але потрібно прослідкувати всю мережу агентів і людей, яких залучили до цієї кампанії. Міністр підкреслив, що з огляду на події вчора й сьогодні є точна підстава стверджувати, що відбувається цілеспрямована широкомасштабна кампанія проти України.

Кулеба зауважив, що треба розкрутити повністю ланцюги та виявити, хто залучений, звідки ці ланцюги надходять, хто надсилає листи. Глава МЗС додав, всіх винних знайдуть та покарають.

Нагадаємо, 30 листопада поблизу посольства України в столиці Іспанії – Мадриді – стався вибух. Один зі співробітників установи отримав поранення.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER