Росіяни знову пошкодили водопровід на Херсонщині, до Миколаєва неможлива подача води з Дніпра

Постійні обстріли росіянами водопроводу у Херсонській області унеможливлюють його відновлення для подачі питної води до Миколаєва.

Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час брифінгу, передає Центр журналістських розслідувань.

На цей час окупанти продовжують обстрілювати дві важливі ділянки. Є певні руйнування. Також вони обстріляли наших енергетиків, які відновлювали лінію електропостачання на один із цих об'єктів. Ситуація важка, але ми працюємо і намагаємось відновити", – пояснив Кім.

Віталій Кім зазначив, що ремонтні бригади потрапили під обстріл з боку російських окупантів, а тому на відновлення пошкоджених ділянок водопроводу знадобиться більше часу.

Тут оперативні зміни. Виїхала наша бригада [на місце руйнування], вона була обстріляна і змушена була відступити, чекати військових, для надання дозволу на продовження робіт", – додав голова ОВА.

Крім цього, Кім прокоментував ситуацію з енергетикою. За його словами, енергопостачання в області поступово відновлюється, а ліміти збільшуються.

Ситуація в області стабільна. Зараз ми повністю залежимо від енергосистеми України.

У суботу, 26 листопада, стало відомо, що енергетики відновили високовольтну лінію на деокупованій території. Це давало змогу налагодити водопостачання в Миколаєві, проте наразі через ракетні обстріли знову у місті виникла проблема з питною водою.

Сєнкевич запевнив, що служби продовжують ремонтувати мережі, які нищить солона вода. Щойно безпекова ситуація дозволить відновити ремонтні роботи на самій насосній станції, міський голова обіцяв "повернути Миколаєву питну воду".

Нагадаємо, за словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, після звільнення правого берега Дніпра, росіяни значно менше стали обстрілювати Миколаївщину. В області продовжується процес відновлення постачання питної води, що триватиме щонайменше декілька тижнів.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER