Що потрібно для скорочення тривалості відключень світла в Україні: відповідь Міненерго

Відключення електроенргії в Україні можуть стати коротшими. Проте для цього необхідно, аби не було нових обстрілів енергосистеми.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас – збільшити обсяг генерації, і чим більше ми його збільшуємо, тим це скорочує дефіцит в енергосистемі. Ми говоримо про таку ситуацію і це ключове, що я хотів би підкреслити: якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми бачимо, що в найближчій перспективі стабілізувати і скоротити тривалість відключення", – зазначив міністр.

Він підкреслив, що після стабілізації ситуації будуть запроваджені планові відключення, коли люди будуть розуміти проміжок часу, протягом якого в них не буде електроенергії.

Нагадаємо, за словами глави уряду Дениса Шмигаля, українська енергетична система так і не може повноцінно оговтатися після ракетних ударів минулого тижня. Ситуація залишається складною, є суттєвий дефіцит електроенергії. Люди зможуть отримати світло в домівках хоча б протягом 5-6 годин на добу.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER