Країни НАТО вичерпали запаси озброєння для передачі Україні – The New York Times

Переважна більшість країн, які є членами НАТО, більше не мають озброєння, яке можне передати як допомогу Україні. Повністю запаси вичерпали 20 країн.

Про це повідомляє The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

В основному озброєння закінчилося у невеликих європейських країн. Інші країни НАТО такі як Франція, Італія, Німеччина та Нідерланди все ще мають можливості, щоб надавати допомогу озброєнням українській армії.

За час повномасштабної війни члени Північноатлантичного альянсу передали Україні зброю на суму в 40 мільярдів доларів. Наприклад, від Франції ЗСУ отримали 18 гаубиць Caesar. Це приблизно лише четверта частина від озброєння країни.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до країн альянсу збільшити виробництво зброї, яку можна передати Україні, оскільки НАТО вже вичерпало більшу частину запасів озброєння.

Нагадаємо, Бельгія передасть підводні безпілотники та мобільні лабораторії. У п'ятницю, 25 листопада, Рада міністрів Бельгії затвердила новий пакет військової допомоги Україні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER